Over ons

Wij zijn een kleinschalige hobby kennel die alleen incidenteel een nestje fokt.  Wij wonen met ons gezin in Warnsveld (gemeente Zutphen) in het oosten van Nederland. Wij hebben geen grote buitenrennen of speelweides. Maar  onze honden leven gewoon in ons huis en tuin te midden van ons drukke gezin met veel aanloop van kinderen, jongeren en volwassenen.
Regelmatig komen er ook geinteresseerden in wolfhonden op bezoek om in de praktijk nader met het ras kennis te maken, meer info over het TsW ras te krijgen en meer te horen over de verschillen tussen de verschillende wolfhondrassen.

 

Leonbergers
Vanaf mijn jeugd maakten Leonbergers en Newfoundlanders deel uit van ons gezin.  Ook later vond ik dat mijn gezin niet compleet was zonder Leonberger. Dus altijd hadden we wel eigen Leonbergers en/of die van familie of vrienden in huis. Onze kids groeiden op met Leo’s en vonden het fantastisch om samen met hen en ons van alles te ondernemen. Onze honden gaan altijd mee op kampeer/trek vakanties en hebben bv meer van Europa gezien dan menig doorsnee Nederlander. Omdat wij altijd veel met de honden doen hebben viel onze voorkeur altijd op de wat sportieve/actieve honden binnen dit ras. Alle honden die we hadden waren ook enorme “waterratten” en vonden het leuk om mensen en/of boten aan land te brengen. Momenteel fokken wij niet meer met Leonbergers.

Tsjechoslowaakse Wolfhonden
Door mijn affiniteit met wolfhonden, is er ruim 12 jaar geleden ook een eerste Tsjechoslowaakse Wolfhond in ons gezin bijgekomen. Later kwam er ook diverse opvanghonden tijdelijk (voor resocialisatie / heropvoeding) hier bij wonen.

In de loop der jaren ben ik mij ook steeds actiever met dit ras gaan bezig houden. Met mijn eigen honden ben ik bv regelmatig gaan deelnemen aan wolfhond activiteiten en bijeenkomsten in andere landen en daarnaast organiseerde ik ook regelmatig samen met anderen activiteiten voor mensen met wolfhonden.

 

 

Omdat ik mij ook voor het ras in het algemeen wilde inzetten, ben ik translator geworden voor de internationale site www.wolfdog.orgLater ben ik nog ruim 10 jaar moderator geweest voor deze site,  waardoor ik ook veel internationale contacten in TsW wereld heb opgedaan. 
www.wolfdog.org is een zeer grote internationale site (met pagina’s in diverse talen) waarop een schat aan informatie over de Tsjechoslowaakse Wolfhond te vinden is. (ras informatie, honderden artikelen, foto’s, activiteiten, trainingen, forums, wedstrijd en tentoonstellingsuitslagen, nest aankondigingen en een uitgebreide data base met info over alle TsW’s


Door mijn interesse in genetica en DNA testen ben ik mij de laatste jaren steeds meer gaan orienteren op ontwikkelingen op dit gebied in relatie tot honden. Dit heeft voor de Tsjechoslowaakse Wolfhonden onder meer geresulteerd in de site: www.wolfdog-healthinfo.org
Hier kunt u informatie vinden over gezondheid en beschikbare DNA testen voor de Tsjechoslowaakse Wolfhond. Tevens worden daar ook diverse testuitslagen gepubliceerd.

Daarnaast ben ik diverse jaren bestuurslid van de Nederlandse Vereninging voor Tsjechoslowaakse Wolfhonden de N.V.T.W. geweest.  Hier vindt u de website van deze rasvereniging. Maar helaas is deze site lange tijd niet ge- update en dus verre van actueel!